مقالات آموزشی

انواع کابل دوربین مداربسته

برای اجرای پروژه های دوربین مداربسته بسته به نوع پروژه از انواع کابل های کواکسیال و شبکه و برای پروژه های بزرگتر گاها از فیبر نوری استفاده می‌شود.

در سیستم های مرسوم برای تامین برق مورد نیاز دوربین از یک کابل برق نیز استفاده می شود.

 

در صورت نصب دوربین های آنالوگ و یا خانواده دوربین های HD از کابل کواکسیال و در صورت نصب دوربین های تحت شبکه از کابل شبکه استفاده می شود.

 

کابل کواکسیال (Coaxial) دوربین مداربسته

کابل کواکسیال که در زبان فارسی به کابل هم محور معنی می شود را تا پیش از این به نام کابل آنتن نیز میشناختیم. این کابل مرسوم برای استفاده در صنعت دوربین مداربسته با نام تجاری RG-59 میباشد. ساختار کلی این کابل متشکل از یک رشته مفتول مسی در مرکز و تعدادی رشته باریکتر که بهم تابیده شده اند (که اصطلاحا شیلد نامیده شده و وظیفه حذف نویز را دارند ) و توسط عایقی از هم جدا شده اند و مجموعا توسط لفافی از جنس PVC پوشانده شده اند می باشد.انواع کابل دوربین مداربسته

قطر مغذی این کابل با سطح مقطع های ۰.۵۹-۰.۶-۰.۷-۰.۸-۱.۱-۱.۳و… میلیمتر برای مصارف مختلف مورد استفاده قرار میگیرند و تعداد رشته های شیلد معمولا بین ۶۴ رشته تا ۹۶- ۱۲۸-۱۴۴ رشته است.

در اینجا لازم است یک نکته کلیدی را به نصابان دوربین مدار بسته خاطرنشان کرد که کابل کواکسیال منعطفی در بازار موجود است که برای نصب دوربین در داخل کابین آسانسور بسیار مناسب است. زیرا مغزی این کابل بر خلاف سایر گونه ها بصورت افشان بهم تابیده بوده است که مقاومت بالایی در مقابل شکستگی و خو شدن دارد.

کابل RG-59 / کابل کواکسیال

لازم به ذکر است که در بازار کابل هایی با جنس شیلد و یا مغذی آلومینیوم و یا آلومینیوم با روکش مس نیز وجود دارد که در بازار به مسوار شهرت دارند.

مسافت انتقال تصویر در بستر کابل کواکسیال بسته به جنس و درجه مرغوبیت و قطر مغذی و تعداد رشته های شیلد گاها از ۳۰۰ متر نیز تجاوز می کند.

در حال حاظر در بازار کابل هایی که ترکیبی از کابل کواکسیال و کابل برق که کنار هم چسبیده اند موجود است که بدلیل راحتی در زمان اجرای پروژه طرفداران بسیاری دارد.

 

 

کابل شبکه دوربین مداربسته

کابل شبکه یا TP (TWISTED PAIR) که در بازار به نام های CAT و RJ45 هم شناخته میشوند در پروژه های دوربین مداربسته تحت شبکه مورد استفاده قرار میگیرند. ساختار کلی این نوع کابل از ۴ زوج بهم تابیده که توسط یک جدا کننده دی الکتریک از هم جدا شده اند و در ساده ترین حالت توسط یک عایق PVC از هم جدا شده اند یا توسط شیلد یا فویل یا هردو در مقابل امواج الکترومغناطیس عایق شده اند میباشد.

کابل های شبکه بسته به سرعت انتقال اطلاعات، فرکانس کاری، آلیاژ و قطر مغذی، تعداد دوری که به هم تابیده شده اند، نوع عایق و نوع شیلد به کتگوری یا دسته بندی های مختلفی تقسیم می شوند. که از جمله آنها میتوان به Cat5, Cat5-E, Cat6, cat7… اشاره کرد.

در بازار اصطلاحاتی در مورد کابل های شبکه بر میخوریم که اغلب به نوع شیلد آن مربوط میشود که خالی از لطف نیست که اشاره ای به آنها نیز بکنیم.

UTP: مخفف Unshielded Twisted Pair میباشد که به معنی زوج بهم تابیده بدون شیلد است.

STP: مخفف Shilded Twisted Pair میباشد که چهار زوج بهم تابیده بهمراه شیلد عایق شده اند.

FTP: مخفف Foiled Twisted Pair میباشد که چهار زوج بهم تابیده بهمراه فویل عایق شده اند.

SFTP: مخفف Shilded Foiled Twisted Pair میباشد که چهار زوج بهم تابیده بهمراه شیلد و فویل عایق شده اند.

 

انواع دیگری از کابل شبکه هم وجود دارند که بطور مثال هر کدام از زوج های بهم تابیده جداگانه فویل پیچ شده و مجموع آنها هم با شیلد و فویل عایق شده اند که به نام SF/FTP با مصارف خاص در بازار موجود است که در صنعت دوربین مدار بسته استفاده ی چندانی ندارند و از اشاره به آنها صرف نظر میکنیم.

بطور معمول از کابل شبکه برای انتقال اطلاعات دیجیتال و تا مسافت ۱۰۰ متر استفاده میشود.

 

جهت مشاهده انواع کابل های دوربین مداربسته اینجا کلیک کنید 

مشاوره رایگان

در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

۰۲۱-۶۶۷۱۲۰۰۰ داخلی ۱۰۵ ، ۱۰۷ ، ۱۰۸

مجموعه ایران نوتریکا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *